Lo-Res Placeholder Image

AppHaus

Korea

Building upon a history of creative environments, the AppHaus is SAP’s “customer facing” co-innovation space in which customers, SAP, and end-users collaboratively work on projects.
Since 2010 SAP has renovated offices worldwide to foster teamwork and collaboration, and several AppHauses were initially established to co-locate internal software development teams to explore new consumer “apps” (hence the name). The customer-facing AppHaus is the next step in the evolution of the concept, bringing creative space to SAP’s collaboration with their customers.

The SAP AppHaus Korea is the first “customer facing” co-innovation space in Asia. It is a flexible space that enables people-centric innovation through collaborating with customers. At SAP AppHaus Korea, the Design & Co-Innovation Center APJ team runs the space and provides user experience design services/projects, design thinking training/workshops and opens its space for SAP’s startup programs as well as corporate social responsibility activities. The SAP AppHaus Korea will be the gateway of co-innovation for our clients including the next generation of industry in Korea and beyond.

Located at the hub of ICT valley, Pangyo, the SAP AppHaus Korea will play a significant role to bring the impact of co-innovation to the companies and local startups in the valley as well as government and universities.

Facts and Figures

The SAP AppHaus Korea sits on the 5th floor of the Startup Campus Building located in Pangyo, Korea. The overall space is about 1230m² including a kitchen(café), meeting rooms, workshop space, collaboration space and other facilities like quite rooms, project rooms and storage rooms. The workshop space hosts up to 350 people at a sit-down seminar and up to 70 people at a regular design thinking workshop.

About the Space

The SAP AppHaus Korea is a creative and innovative space, opening its door to customers in June 2016. This is the place where customers embark with us on a co-innovation journey.

AppHaus Korea has a flexible and people-centric environment. The walls and furniture in the space are built with wheels so they can be quickly transformed and customized to meet the users’ needs. The space can host a big conference for CEOs one night, and turn into an emergency room like environment the next day during which customers can try full-scale prototypes.

AppHaus Korea has experimental and prototyping culture. AppHaus itself is a prototype. It is intended to evolve as users experiment in the space. In that sense, you can add anything to the space, draw on the wall and even spill on the floor! The catch here is to be cheap and quick – it is the space for customers to make rapid prototypes and make lots of cheap failures which, in turn, ignite hidden creativity in them.

The SAP AppHaus Korea will be a good role model to those who look for creative spaces. Moreover, it will inspire traditional offices in Korea to revamp in innovative ways which ultimately change their behavior and the way they work.

Get in Touch

산8-5 Sampyeong-dong, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, South Korea

Great design works best when we create it together