The AppHaus Palo Alto

Palo Alto

Located in Silicon Valley, the SAP AppHaus Palo Alto is a dedicated space for customer facing activities as well as co-innovation projects. The campus is nested on the rolling hills of Palo Alto, 30 minutes from San Francisco International Airport and the San Jose International Airport.

Facts and Figures

The SAP AppHaus Palo Alto is roughly 3550 sq. ft. (330 sq. m.) and located on the 2nd floor of building 9 on SAP’s Palo Alto campus. The space includes a dedicated Design Thinking workshop area, four themed rooms for meeting, making, and relaxing, and a pop-up library. There is also a lounge for presentations and gatherings and an open team working area. The space’s surroundings are decorated with murals, interactive displays, sculpture, and greenery.

Take a Look Around

The Palo Alto team had a hand in shaping every aspect of the space. From the overall layout to the fine details, the SAP AppHaus Palo Alto is intentionally designed to be creative and collaborative.

Explore our AppHaus Virtual Tour and the photos below.

About the Space

The SAP AppHaus Palo Alto resides at the center of Silicon Valley, an international hub of technology and innovation. As part of Stanford Research Park, the space in close proximity to other world-leading technology companies and embedded in a vibrant startup community. In the 1980s, Steve Jobs worked from the exact building while leading NeXT Computer. Ascending the staircase into the space, one of the murals details the evolution of design in Silicon Valley.

The environment fosters connection and curiosity among people to practice empathy as part of SAP’s Human-Centered Approach to Innovation. The open floor plan is adaptable, allowing for design reviews and presentations one moment and socials the next. Color, typography, and motion-themed rooms keeps the team focused on its design principles while still sparking the imagination. In addition, the pop-up library and interactive art displays reflect the dedication to the process—to explore, discover, design, deliver, and scale—while encouraging continuous growth.

The team is also fortunate to draw from nature as yet another source of inspiration. One of the focus rooms features a backdrop of an early morning spruce forest. Just a short drive away from the space are open space preserves, and a little further takes one through Wine Country or along the breathtaking coast.

Contact